Wandelen in Zandvoort

De mooiste kust en duin wandelingen

 

In de omgeving van Zandvoort kan je uitstekend wandelen. Het landschap rondom Zandvoort is zeer divers. Je kan uren op het (stille) strand wandelen. Maar ook duin en bos wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Zandvoort ligt te midden van vele beschermde natuurgebieden, waar wandelen en fietsen tot de mogelijkheden behoren.

 

Wandelen in en door de Duinen van Zandvoort
Zandvoort wordt omringd door twee grote natuurparken: de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) en Nationaal Park Zuid Kennemerland. Beide natuurgebieden beschikken voor over bijzondere flora en fauna. Er zijn talrijke wandelpaden. In de AWD mag je hier van afwijken om zelf op eigen gelegenheid de duinen te ontdekken. In de omgeving zijn verder nog talrijke natuurparken en landgoederen waar uitstekend gewandeld kan worden.

 

Bezoekerscentra wandelen in Zandvoort
In de Amsterdamse Waterleiding Duinen en het Nationaal Park Zuid Kennemerland zijn bezoekerscentra, waar je naar binnen kan lopen. Hier vind je alle informatie over de natuur en historie in de Duinen.

 

Bezoekerscentrum Kennemerduinen
Aan de zeeweg ligt de hoofdingang van het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Hier vind je ook het bezoekerscentrum met een Duincafé, waar je na je wandeling een broodje kan eten en koffie of thee kan drinken. Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen, Open van 10:00 tot 17:00uur. (Website).

 

Bezoekerscentrum AWD
Het bezoekerscentrum De Oranjekom van de AWD ligt aan de ingang Oranjekom/Oase. Het adres is Eerste Leijweg 6 (Tegenover Vogelenzangseweg 21), 2114 BH, Vogelenzang. Er zijn wandelroutes, leuke tips en een plattegrond te verkrijgen. Ook is er een winkeltje met streekproducten, leuke boeken en natuurspeelgoed voor kinderen. Het bezoekerscentrum is gevestigd in een voormalig pompstation, wat vroeger het water vanuit het duin naar het waterzuiveringenterrein Leiduin pompte. Je ziet de grote pompen nog staan. In de vloer zit een doorzichtige plaat waardoor je de grote buizen in de kelder ziet liggen.

 

Wandelingen met Gids
Voor wie liever onder begeleiding door de natuur van Zandvoort wandelt zijn er speciale georganiseerde wandelingen met een gids. Samen met een gids ga je dan van de wandelpaden af op ontdekkingstocht door de duinen. Informatie bij het Zandvoorts Museum

 

Wandelen in Parken en Landgoederen rondom Zandvoort
Er zijn diverse natuurparken en landgoederen rondom Zandvoort waar je ook kan wandelen. Hier loop je door beboste gebieden aan de rand van de Duinen. Vaak kun je genieten van een prachtig panorama.

 

Kom wandelen in Zandvoort
In Zandvoort valt genoeg te voet te ontdekken. Duinen, Bos, Parken, prachtige flora en fauna, genoeg om te zien voor een heerlijke vakantie. Boek via booking.com een accommodatie en geniet.

Wandelroutes in Zandvoort