Wandeling langs het circuit

Wandeling langs het circuit

De wandeling langs het circuit is een afwisselende route. Naast het beroemde circuit van Zandvoort komen we langs de boulevard, met het drukke strandleven. Een hoog gelegen schelpenpad geeft uitzicht over het dorp, het bungalowpark en de sportvelden. Daarna gaan we door het groen en nemen het Visscherspad terug naar het station.

 

Zwaarte: middelzware wandeling

Lengte: 7 kilometer

Duur: 2 uur

Markering: oranje pijlen

Beginpunten: Station Zandvoort

Horeca: in Zandvoort

Routebeschrijving:

Vanaf het station volgen we de oranje pijlen naar de boulevard. We slaan rechtsaf en lopen langs de zee. Bij het NH-hotel slaan we rechtsaf en lopen langs de ingang van het circuit. We gaan verder langs een schelpenpad en daar kunnen we genieten van het uitzicht. Dan gaan we langs de rand van het dorp naar het Visscherspad en lopen vandaar terug naar het station.

Circuit

Het circuit van Zandvoort heeft snelle, glooiende en uitdagende bochten gevormd door de natuurlijke duinen. Het is recentelijk aangepast, zodat het geschikt is om er Formule 1 races te houden. De lengte is slechts 4,3 kilometer en is dus een van de kortere circuits van de Formule 1 kalender. Naast de Formule 1 worden er ook andere evenementen gehouden, zoals fiets, wandel en hardloop evenementen en natuurlijk de Historische Grand Prix.