Rondje Haarlem vanuit Zandvoort

Fietsroute door de Haarlemse buurtgemeenten

De route neemt je mee langs de mooiste plekjes rondom Haarlem. De route gaat veelal over fietspaden, maar er zitten ook bospaden en zandpaden bij. U komt door verschillende landschappen, parken en bossen. U fiets een gedeelte langs de ringvaart, langs plassen en het meer de Mooie Nel bij Spaarndam. Spaarndam is een schilderachtig dorp net als Spaarnwoude met zijn kerkje met stompe toren. (Vaak zijn hier exposities die gratis te bezoeken zijn)

Zwaarte: Door zijn lengte is het een middelzware fietstocht 

Lengte:  59 kilometer

Duur:  4 uur

Markering: groene bordjes met gele pijl    

Beginpunt: Raadhuisplein Zandvoort routeknooppunt 79 

Horeca: Onderweg

Routebeschrijving:

Helaas hangen niet overal meer de groene bordjes met gele pijl. Daarom raden wij u aan de nummers van het fietsroutenetwerk te volgen:

We beginnen bij routeknooppunt 79 op het Raadhuisplein in Zandvoort. We gaan naar de volgende knooppunten: 77-83-82-72-76-67-87-56-52-53-88-50-87-33-32-31-10-91-15-16-35-38-39-34-07-99-66-18-79.

Door zijn lengte is het aanbevolen de route in tweeën te knippen. Via het routeknooppunten netwerk kunt u eenvoudig naar en van Zandvoort terugkeren.

Bij Heemstede komt u een ooievaarsnest tegen en bij de Liede fiets u door een lepelaarskolonie.

Rondje Haarlem

De fietsroute ‘Rondje Haarlem’ is een initiatief geweest van het Haarlems Dagblad en het Noord-Hollands Landschap. De route doet elk mooi plekje van de omgeving van Haarlem aan in ongeveer 50 kilometer (vanuit Zandvoort 9 kilometer extra fietsen). De afwisseling tussen geasfalteerde, bos- en zandpaden maakt deze fiesttoch zeer gevarieerd.

In het broedseizoen is er een fietspad afgesloten, om de vogels rust te geven. U kunt dan een alternatief zandpad nemen.