fietsroute zandvoort polderbaan

Fietsroute naar de Polderbaan

Naar de Polderbaan

Vliegtuigspotters onder ons opgelet: We gaan fietsen vlak langs de start of landingsbanen van Schiphol. Maar onderweg valt voor de niet-spotters ook veel moois te beleven. We kunnen twee keer met een pontje oversteken en we fietsen door het Haarlemmermeerse Bos. Het Haarlemmermeerse bos is een parkachtig gebied rondom een recreatieplas. Het is het recreatiegebied voor de Haarlemmermeer en omstreken en er is van alles te doen. Er zijn stranden met speeltoestellen voor de jeugd. Je kunt er wandelen, trimmen, fietsen, zwemmen en surfen. In 2002 kreeg het Bos een boost doordat de bloemententoonstelling Floriade hier heeft plaatsgevonden.

Zwaarte: lichte fietstocht 

Lengte:  35 kilometer

Duur:  2,5 uur

Markering: Fietsroutenetwerk  

Beginpunt: Raadhuisplein in het centrum van Zandvoort 

Horeca: Onderweg

Routebeschrijving:
Bij het raadhuisplein op knooppunt 79 fietsen we naar 77 – 83 – 82 – 81 – 80 – 74.  Nu richting 53, maar in plaats van op het einde rechtsaf te slaan, kunnen we rechtdoor met het pondje de ringvaart oversteken. Aan de overkant van de ringvaart slaan we linksaf en komen zo weer op de route naar 53  en 54. We fietsen nu door het Haarlemmermeerse Bos. We gaan verder naar  55 –en bij 51 fietsen we langs de polderbaan. Verder naar 50 – 89 – 84 – 35 – 82 – 83 – 77 – en weer naar het centrum van Zandvoort 79.

De polderbaan

Het Haarlemmermeerse Bos is uitermate geschikt om te wandelen. Zo zijn er een aantal mooie paden om te ontdekken, bijvoorbeeld het bomenpad. Het bomenpad is drie kilometer lang en loopt langs (on)gewone bomen in Haarlemmermeer. Het pad, dat deels onverhard is, voert langs veel voorkomende boom- en heestersoorten in het Haarlemmermeerse bos. De route leidt je langs in totaal 67 verschillende bomen en struiken en begint achter het Historisch Museum Haarlemmermeer.

fietsroute zandvoort polderbaan