Zandvoort Light Walk

Zandvoort Light Walk – 18 februari

Zandvoort Light Walkt (18 februari 2023)

De Zandvoort Light Walk is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de badplaats Zandvoort aan Zee, gelegen in de provincie Noord-Holland. Tijdens de Light Walk worden de straten van Zandvoort verlicht met prachtige lichtinstallaties en -kunstwerken, waardoor de badplaats een ware metamorfose ondergaat. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land en is een unieke ervaring voor jong en oud.

De Zandvoort Light Walk is voor het eerst georganiseerd in 2013 en heeft sindsdien een vast plekje in het culturele evenementenkalender van Zandvoort verworven. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Zandvoort Licht, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud en de ontwikkeling van het culturele erfgoed van Zandvoort.

Tijdens de Zandvoort Light Walk kunnen bezoekers genieten van een prachtig verlichte route door het centrum van Zandvoort, waarbij ze langs verschillende lichtinstallaties en -kunstwerken komen die speciaal voor dit evenement zijn ontworpen. De route begint bij het historische stadhuis van Zandvoort en loopt via het gezellige centrum naar het strand, waarbij bezoekers langs verschillende winkels, restaurants en cafes komen. Er zijn wandelroutes van 6 (de Family Walk), 14 of 18 kilometer.

De lichtinstallaties en -kunstwerken die tijdens de Zandvoort Light Walk te zien zijn, zijn allemaal uniek en zijn gemaakt door lokale kunstenaars. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige lichtprojecties op gebouwen, lichtobjecten die in de straten staan opgesteld, en kunstwerken die gemaakt zijn van LED-verlichting. De lichtinstallaties en -kunstwerken zijn op verschillende manieren te bewonderen, zoals door middel van een rondleiding of door zelf de route te volgen.

Naast de prachtige lichtinstallaties en -kunstwerken is er tijdens de Zandvoort Light Walk ook volop muziek en entertainment. Zo zijn er verschillende optredens op het plein voor het stadhuis en zijn er langs de route ook verschillende muzikale optredens te bewonderen.

De Zandvoort Light Walk is een uniek evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het is een prachtige manier om de stad Zandvoort op een andere manier te beleven en te genieten van de prachtige lichtinstallaties

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Inschrijven

De 2e editie van de Zandvoort Light Walk vindt plaats op zaterdag 18 februari 2023. De Zandvoort Light Walk is een sfeervolle avondwandeling door een prachtig verlicht Zandvoort en geschikt voor iedereen: met afstanden van 6 km (Family Walk), 14 km en 18 km is er voor ieder wat wils.

Inschrijven kan via www.zandvoortlightwalk.nl