Omloop van Zandvoort – 26 maart

Omloop van Zandvoort 26 maart 2023

 

De Omloop van Zandvoort is een jaarlijks terugkerende wielerwedstrijd, die plaatsvindt in Zandvoort. De Omloop is met afstanden over 40, 80 en 120 km uitermate geschikt voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. Na de start vanuit de spectaculaire Pitstraat op het F1-circuit van Zandvoort wordt een grote ronde van 4 km afgelegd over het uitdagende en heuvelachtige circuit.

Na de ronde over het CM.com Circuit Zandvoort fietsen de deelnemers van de drie afstanden door het dorp en het duingebied. De 40 km-route gaat naar de verzorgingspost in Vijfhuizen en via Heemstede en Bloemendaal aan Zee naar de finish op het circuit. De fietsers van de 80 km maken een lus via de pitstop in Lisserbroek en buigen af richting Hoofddorp. Deelnemers aan de langste afstand van 120 km fietsen verder in oostelijke richting door het Groene Hart, naar de verzorgingspost in Uithoorn en om Luchthaven Schiphol heen.

Alle deelnemers aan de Omloop van Zandvoort kunnen bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan Stichting ALS Nederland, het aan het evenement verbonden goede doel. Doe een donatie bij je inschrijving of doneer rechtstreeks aan Stichting ALS Nederland.

ALS (Amy trofische Laterale Sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte en komt in Nederland bij 1.500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden, hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1.500 patiënten dan ook nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. We hebben geen tijd te verliezen.

Tijdens de Omloop van Zandvoort zijn er verschillende activiteiten voor toeschouwers, zoals muzikale optredens, stands met wielerspulletjes en een speciaal kinderparcours. Ook zijn er diverse verzorgingsposten langs de route, waar de renners kunnen bijkomen en zich kunnen opfrissen. Heb je een bijzondere tweewieler zoals een ligfiets of een step? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om het racecircuit en de kuststreek van Zandvoort te ontdekken!

 

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Inschrijven

Inschrijven voor de Omloop van Zandoort kan hier: https://www.omloopvanzandvoort.nl/inschrijven

Wijnand Burger
wijnand.burger@versatel.nl