Omloop van Zandvoort – 24 maart 2024

Omloop van Zandvoort 24 maart 2024

 

De Omloop van Zandvoort is een jaarlijks terugkerende wielerwedstrijd, die plaatsvindt in Zandvoort. De Omloop is met afstanden over 40, 80 en 120 km uitermate geschikt voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. Dit jaar wordt er ook een route van 100 kmaan toegevoegd. Na de start vanuit de spectaculaire Pitstraat op het F1-circuit van Zandvoort wordt een grote ronde van 4 km afgelegd over het uitdagende en heuvelachtige circuit.

Na de ronde over het CM.com Circuit Zandvoort fietsen de deelnemers van de vier afstanden door het dorp en het duingebied. De 40 km-deelnemers rijden via het duingebied richting Aerdenhout. De deelnemers aan de drie langste afstanden vervolgen hun weg richting Zuid-Holland. Via de verzorgingspost in Lisserbroek en het nieuw geasfalteerde Langepad gaan de fietsers in de richting van het Haarlemmermeerse Bos en langs de Polderbaan.

Het parcours loopt langs de Mooie Nel bij Haarlem. Bij Paviljoen Loef is er voor iedereen even tijd om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Voor de 100 en 120 km-fietsers ligt er daarna een mooi klimmetje in het verschiet bij Spaarnwoude. Op het steilste stuk tikt het stijgingspercentage bijna 10% aan. Deze twee langste afstanden komen ook nog langs de pitstop bij Villa Zomerdijk.

In Overveen komen alle deelnemers weer samen op de route. Vanaf hier zet men via de duinen koers richting Zandvoort om langs de kust het circuit weer op te draaien. Na de finish kunnen de deelnemers op de paddock van het circuit gezellig samen nagenieten van deze sportieve dag.

Alle deelnemers aan de Omloop van Zandvoort kunnen bij de inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan Stichting ALS Nederland, het aan het evenement verbonden goede doel. Doe een donatie bij je inschrijving of doneer rechtstreeks aan Stichting ALS Nederland.

ALS (Amy trofische Laterale Sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte en komt in Nederland bij 1.500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden, hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1.500 patiënten dan ook nog niet. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. We hebben geen tijd te verliezen.

Tijdens de Omloop van Zandvoort zijn er verschillende activiteiten voor toeschouwers, zoals muzikale optredens, stands met wielerspulletjes en een speciaal kinderparcours. Ook zijn er diverse verzorgingsposten langs de route, waar de renners kunnen bijkomen en zich kunnen opfrissen. Heb je een bijzondere tweewieler zoals een ligfiets of een step? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om het racecircuit en de kuststreek van Zandvoort te ontdekken!

 

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Inschrijven

Inschrijven voor de Omloop van Zandoort kan hier: https://www.omloopvanzandvoort.nl/inschrijven