zandvoort evenementen

Nieuwjaarsduik in Zandvoort – 1 januari

Nieuwjaarsduik in Zandvoort (2024)

 

 

De Nieuwjaarsduik in Zandvoort is een leuke manier om het nieuwe jaar te beginnen. Lekker het ouwe jaar van je afspoelen en met een frisse duik in de Noordzee het nieuwe jaar inluiden. Er is een uitgebreid muziekprogramma. In Zandvoort is alles begonnen. Hier duiken we al in 1960 op nieuwjaarsdag de zee in. Het is zo’n leuke traditie, dat het spoedig nagevolgd werd door andere gemeenten aan de kust of aan een plas.

Iedereen mag meedoen en de Zandvoortse reddingsbrigade houdt een oogje in het zeil. Het evenement wordt gehouden bij Beachclub 10. Inschrijven is gratis en kan op de dag zelf of via de website http://nieuwjaarsduikzandvoort.nl/. Alle deelnemers krijgen een oranje muts van een bekend soepmerk. Na afloop krijg je dan ook een warme kop erwtensoep en een oorkonde.

Voor de duik is er een warming-up op swingende muziek. Daarna wordt afgeteld en rennen honderden mannen, vrouwen, oud en jong richting zee. Na een korte duik rennen de meeste deelnemers weer even snel richting hun handdoek en kleren. Een enkele sportieveling blijft wat langer. Er zijn geen douches aanwezig. Neem dus vooral makkelijke kleding mee, zoals een joggingpak, lekkere dikke trui en een dikke handdoek.

Voor sommigen is de Nieuwjaarsduik in Zandvoort een jaarlijks terugkerende traditie. Het trekt duizenden bezoekers. De Nieuwjaarsduik in Zandvoort is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populaire traditie voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Woont u niet in Zandvoort en wilt u het weekend in Zandvoort doorbrengen kijk dan op de website voor een leuk hotel of appartement. https://www.zandvoort-holiday.com/overnachten-in-zandvoort/

 

 

 

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Locatie
Beachclub No. 5
Boulevard Paulus Loot 5
Zandvoort aan Zee, 2042 AA

Telefoon: 023 5716119

Website: www.nieuwjaarsduikzandvoort.nl

Datum: 1 januari 2024

Tijd: 12:00 – 15:00

evenementen zandvoort
zandvoort evenementen
nieuwjaarsduik zandvoort evenemten
deelnemer evenemnt nieuwjaarsduik
nieuwjaarsduik zandvoort