zandvoort evenementen

Nieuwjaarsduik in Zandvoort – 1 januari

Nieuwjaarsduik in Zandvoort (2023)

De nieuwjaarsduik in Zandvoort is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op het strand van Zandvoort, een badplaats aan de Nederlandse kust. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is een populaire manier om het nieuwe jaar te vieren.

De nieuwjaarsduik in Zandvoort begint rond 11 uur ‘s ochtends met een kleurrijk optreden van een aantal lokale muzikanten. Vervolgens worden de deelnemers aangemoedigd om zich te verkleden in de meest opvallende en creatieve kostuums. Na het optreden worden de deelnemers naar het water geleid, waar ze zich klaarmaken om het ijskoude water in te duiken.

Voordat de duik plaatsvindt, wordt er een korte speech gehouden door een lokale vertegenwoordiger, waarbij de deelnemers worden aangemoedigd om het nieuwe jaar met een frisse start tegemoet te gaan. Zodra de speech is afgelopen, begint de countdown naar de duik en springen de deelnemers het water in.

Na de duik worden de deelnemers opgewarmd met warme dranken en snacks, terwijl ze genieten van de muziek en de sfeer van het evenement. Voor sommigen is de nieuwjaarsduik in Zandvoort een jaarlijks terugkerende traditie, terwijl anderen het doen als een manier om het nieuwe jaar op een bijzondere manier te beginnen.

Hoewel de nieuwjaarsduik in Zandvoort vooral bekend staat om het feestelijke karakter, is het ook een goed doel. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd ten behoeve van een lokale goede doelenorganisatie, en de opbrengsten van de verkochte kaarten gaan naar het goede doel.

In de loop der jaren is de nieuwjaarsduik in Zandvoort uitgegroeid tot een populaire traditie voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een unieke manier om het nieuwe jaar te vieren en tegelijkertijd bij te dragen aan een goed doel. Of je nu voor het eerst meedoet of al jaren deelneemt aan de nieuwjaarsduik, het is een onvergetelijke ervaring die je nooit zult vergeten.

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Locatie
Beachclub No. 5
Boulevard Paulus Loot 5
Zandvoort aan Zee, 2042 AA

Telefoon: 023 5716119

Website: www.nieuwjaarsduikzandvoort.nl

Datum: 1 januari 2019

Tijd: 12:00 – 15:00

evenementen zandvoort
zandvoort evenementen
nieuwjaarsduik zandvoort evenemten
deelnemer evenemnt nieuwjaarsduik
nieuwjaarsduik zandvoort