Historische Grand Prix 21, 22 en 23 juni 2024

De Historische Grand Prix is het belangrijkste historische evenement van Nederland. Veel autosportliefhebbers komen naar Zandvoort en maken er een gezellig weekendje van. Ze nemen hun gezin, vrienden en collega’s mee, want tijdens dit weekend worden er buiten het racegebeuren veel andere activiteiten georganiseerd. Op zaterdagavond om 20.00 uur vindt de bekende parade met antieke racewagens plaats. Na afloop van de optocht worden de wagens in het dorp geparkeerd en kan iedereen ze van dichtbij bewonderen en selfies maken. Gelijktijdig wordt er op verschillende podia door verschillende bands concerten gegeven.

Op het circuit racen de klassieke F2- en F3-auto’s uit de jaren 60-70 en GT-wagens van 1990 tot 2015 tegen elkaar. Geniet van de ronkende motoren en laat je terugvoeren naar het verleden. Het complete programma kunt u vinden op: https://historicgrandprix.nl/programma/

De eerste Grand Prix race werd gereden op 7 augustus 1948. Winnaar van dit evenement was Prins Bira van Siam in een Maserati. Deze race was nog geen onderdeel van het Grand Prix circus. De eerste Grand Prix stamt uit 1952 en werd dertig maal gereden. Daarna volgde de Zandvoort Masters of F3. Intussen werd het racen steeds populairder en in 2021 keerde de Grand Prix weer terug naar Zandvoort.

Verblijven in Zandvoort

Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Kaartverkoop

Kaarten kunt u hier bestellen.

Historische racewagens
Historische race optocht
Rondje door dorp
Race weekend historisch