30 van Zandvoort – 25 maart

De 30 van Zandvoort 25 maart 2023

De 30 van Zandvoort is een jaarlijks terugkerende sportwedstrijd die plaatsvindt in de badplaats Zandvoort aan Zee, gelegen in de provincie Noord-Holland. Tijdens deze wedstrijd nemen atleten het tegen elkaar op in een loopwedstrijd over 30 kilometer. De 30 van Zandvoort is een van de grootste hardloopwedstrijden van Nederland en trekt jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers uit het hele land.

De 30 van Zandvoort is voor het eerst georganiseerd in 1982 en heeft sindsdien een vast plekje in de hardloopkalender van Nederland verworven. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting 30 van Zandvoort, een non-profitorganisatie die zich inzet voor de promotie van de hardloopsport in Zandvoort.

De 30 van Zandvoort wordt jaarlijks gehouden in maart en start en finisht op het Circuit Park Zandvoort, een bekende racebaan in Zandvoort. De route van de wedstrijd loopt via het prachtige duinengebied rond Zandvoort en kent verschillende mooie uitzichten over de Noordzee. De 30 van Zandvoort is een wedstrijd voor hardlopers van alle niveaus en er zijn zowel individuele als teamwedstrijden.

Naast de 30 kilometer is er tijdens de 30 van Zandvoort ook een wedstrijd over 10 kilometer, die vooral gericht is op beginnende hardlopers en recreatieve lopers. De 10 kilometer start en finisht ook op het Circuit Park Zandvoort, maar volgt een andere route door het duinengebied.

Tijdens de 30 van Zandvoort zijn er verschillende activiteiten voor toeschouwers, zoals muzikale optredens, stands met sportkleding en -accessoires en een speciaal kinderparcours. Ook zijn er diverse verzorgingsposten langs de route, waar deelnemers kunnen bijkomen en zich kunnen opfrissen.

De 30 van Zandvoort is een uniek evenement dat jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers trekt. Het is een prachtige manier om Zandvoort en het duinengebied te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de hardloopsport. De wedstrijd staat bekend om haar goede sfeer en gezelligheid en is daarom ook zeer geschikt voor recreatieve lopers die graag meer uitdaging zoeken. Of je nu professioneel of recreant bent, de 30 van Zandvoort is een fantastische wedstrijd.

 

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Inschrijven

De inschrijving voor de 11e editie van de 30 van Zandvoort is geopend!

Kijk voor meer informatie op: www.30vanzandvoort.nl