30 van Zandvoort – 23 maart 2024

De 30 van Zandvoort 23 maart 2024

 

De 30 van Zandvoort is een jaarlijks terugkerende wandeltocht die plaatsvindt in de badplaats Zandvoort. De 30 van Zandvoort is voor het eerst georganiseerd in 1982 en heeft sindsdien een vast plekje in de wandelkalender van Nederland verworven. De wandeltocht wordt georganiseerd door Le Champion, een organisatie die jaarlijks ongeveer 60 sportevenementen voor zijn rekening neemt. Ze doen dat omdat ze graag zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen. Daarmee dragen we bij aan vitale mensen en een gezonde samenleving. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand.

De 30 van Zandvoort start op het Circuit Park Zandvoort, de bekende racebaan in Zandvoort. De route van de wedstrijd loopt via het strand naar IJmuiden en terug door het prachtige duinengebied rond Zandvoort. De finish is in het centrum van Zandvoort.

Naast de 30 kilometer is er ook een wandeltocht over 18 kilometer.  De 18 kilometer start ook op het Circuit Park Zandvoort, maar volgt een andere route door het duinengebied. Ook hiervan is de finish is in het centrum van Zandvoort.

De wandelaars kunnen kiezen eerst een rondje over het beroemde Circuit van Zandvoort te lopen. Dat is ook dit jaar weer toegevoegd. Wandelaars van zowel de 30 km als de 18 km krijgen zo een unieke kans om een rondje (One Lap) over het circuit te wandelen. Wandelen over de curbstones, door de steile bochten en langs de hoofdtribune waar het normaliter oranje kleurt voor onze Nederlandse F1-coureur. In de vroege ochtend met zonsopkomst zorgt dit voor unieke plaatjes.

Zowel de 18 km als de hoofdafstand van 30 km, die het populairst is onder de deelnemers, heeft een unieke route waarbij strand, natuur en cultuur elkaar afwisselen. Ontdek de prachtige, veelzijdige natuur, terwijl je wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs Landgoed Duinlust. Via het Visscherspad lopen alle wandelaars weer richting het gezellige centrum van Zandvoort, waar het finishfeest op hen wacht.

Na een indrukwekkende wandeling door het gebied van Natuurmonumenten kunnen de 30 km wandelaars deze editie weer heerlijk tot rust komen bij Landgoed Duin & Kruidberg. De stempelpost bij het Koetshuis is één en al gezelligheid en bied een fantastisch uitzicht over het landgoed.

Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers kunnen bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Maar ook kunnen ze zich, individueel of bijvoorbeeld als groep, laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Dit jaar komen de opbrengsten ten goede aan onderzoek naar melanoom, een vorm van huidkanker.

Verblijven in Zandvoort
Voor wie van ver moet komen zijn er natuurlijk mogelijkheden om te overnachten in Zandvoort. Hier lees je meer over de verschillende accommodaties: Overnachten in Zandvoort of bekijk hier direct de 5 beste hotels in Zandvoort. Of blijf nog een paar dagen extra en geniet van mooie wandelingen in Zandvoort.

Inschrijven

De inschrijven kan op https://www.30vanzandvoort.nl/inschrijven