Het Zandvoorts Museum toont mooie kunstwerken en geeft het ook een kijkje in de geschiedenis van het dorp.

Zandvoorts Museum

Zandvoorts Museum

 

Tijdens uw verblijf in Zandvoort kunt u een bezoek aan het Zandvoorts Museum eigenlijk niet overslaan. Naast de mooie kunstwerken geeft het museum ook een kijkje in de geschiedenis van het dorp en wordt het erfgoed van Zandvoort getoond. Er is ongeveer om de twee maanden een wisselende expositie over nieuwe of oude kunst in de twee grote zalen.

In de grijze zaal hangt de kerncollectie van het Zandvoorts Museum. Hier kunt u schilderijen bewonderen die laten zien hoe het dorp er vroeger uitzag. U ziet de bomschuiten van de vissers op het strand en de Zandvoortse visloopsters, die lopend naar Haarlem of Bloemendaal de vis gingen verkopen.


Er is een authentieke Zandvoortse huiskamer met een bedstee te bekijken. Ook is er een Water en Vuurwinkel te zien, zoals die vroeger in het dorp bestonden. De inwoners kochten hier vroeg in de ochtend kooltjes om hun haard mee aan te steken.

Er is een wonderkamer met meer dan 70 objecten. Ook is er een afdeling waar het verhaal verteld wordt van Simon Paap, de kleinste mens ter wereld. Voor de kinderen is er een speciale speurtocht en het Kees de Muis huis, een plek waar kinderen kunnen spelen en leren.

Meer informatie vindt u op de website van het museum:  https://www.zandvoortsmuseum.nl/nl/museum

 

Zandvoorts Museum

Swaluëstraat 1

2042 KA Zandvoort

The opening hours are: Wednesday to Sunday: 11:00 AM – 5:00 PM