Sterrenwacht Copernicus

Sterrenwacht Copernicus

Bent u geïnteresseerd in de sterren, planeten en ander verschijnselen aan het firmament? Dan kunt U een bezoek brengen aan de sterrenwacht Copernicus. Bij helder weer kunt u de maan, de planeten, nevels, een sterrenhoop, een sterrenstelsel of onze zon bekijken. U krijgt uitleg over wat u ziet. Bij niet helder weer worden er korte presentaties, filmpjes en een algemene uitleg over een sterrenkundig onderwerp gegeven.

Openingstijden

De sterrenwacht is elke vrijdagavond van 20:00 tot 23:00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur geopend voor het publiek, behalve in juni, juli en augustus. Reserveren is niet nodig.

Ingang

De ingang van de sterrenwacht bevindt zich aan de Zeeweg, aan de overkant van de ingang van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, direct na de bushalte. U ziet het groene hek van het sterrenwachtterrein. Laat u niet ontmoedigen door het verbodsbord. Voorbij het hek gaat u rechtdoor, totdat u niet meer verder kunt. Rechts is de parkeerplaats van de sterrenwacht.

Adres

Het adres is: Volkssterrenwacht Copernicus, Tetterodeweg 27a, 2051 EG Overveen. Maar aan de Tetterodeweg is alleen een ingang voor fietsers.

sterrenhemel 2
sterrenhemel 1